Categories
Május

Naplórészlet – Május 12.

Osztozás a szenvedésben.

Naplórészlet

Ezután a kereszten láttam az Úr Jézust. Midőn Jézus a kereszten függött, egy sereg más lelket is megpillantottam körülötte, kik éppúgy keresztre voltak feszítve, mint Ő. És megláttam a lelkek második és harmadik csoportját is. A második csoport nem volt keresztre feszítve, hanem a lelkek szorosan kezükben tartották a keresztet; a harmadik csoport se keresztre nem volt feszítve, se nem szorították kezükben keresztjüket, hanem magukkal vonszolták azt, s elégedetlenek voltak. Jézus azt mondta: „Nézd a szenvedésben és a megvetésben hozzám hasonló lelkeket! Ezek a dicsőségben is hasonlók lesznek hozzám. Akik kevésbé hasonlítanak rám a szenvedésben és a megvetésben, azok a dicsőségben is kevésbé fognak hasonlítani.”

A legtöbb megfeszített személy a papi rendből volt. A megfeszítettek közt általam ismert személyek is voltak. Ennek nagyon örültem. (Napló, 446).

Ima

Jézus, örömmel és hálával öleljem át naponta a keresztet, amelyet nekem adsz, a lelkek üdvéért. Segíts egyesíteni fájdalmamat és nyomorúságomat szenvedéseddel. ✞

Secured By miniOrange