Categories
December

Szent Fausztina Naplójából – December 10.

“Jöjj irgalmam forrásához, s erősítsd meg lelkedet.”

Naplórészlet

– Jézus: „Mondj el mindent, gyermekem, semmit se hallgass el, mert egy szerető szív, a legjobb barátod szíve hallgat.”

„Uram! Most látom minden hálátlanságomat s a Te végtelen jóságodat. Követtél kegyelmeiddel, s én ezt semmibe vettem. Látom, hogy (85) a pokol mélye illetett volna meg, mert elfecséreltem kegyelmeidet.”

Jézus félbeszakítja a lelket: „Ne merülj el nyomorúságod részletezésébe, túl gyenge vagy, hogy erről beszélj. Inkább nézz szeretetteljes szívembe, vedd át érzelmeimet, s törekedj a csendre és alázatosságra. Másokkal szemben légy irgalmas, ahogy én is irgalmas vagyok veled. Ha azt látod, hogy gyengül az erőd, jöjj irgalmam forrásához, s erősítsd meg lelkedet, úgy nem fáradsz el utadon.”

– Lélek: „Most megértem irgalmadat, amely fényes felhőként ölel körül, s elvezet Atyám házába. Megvéd a rettenetes pokoltól, amit nem egyszer, de ezerszeresen is megérdemeltem. Ó, Uram, az egész örökkévalóság nem elég, hogy felfoghatatlan irgalmadat és könyörületedet méltón dicsérjem.”

(Napló, 1486)

Ima

Jézus, vonzd a nyomorúságuktól elnyomott lelkeket, hogy nézzék jósággal teli Szívedet. Vezesd őket az irgalom forrásához, hogy megerősítsd őket útjukon. Tanítsd őket szelídnek és alázatosnak lenni. És tanítsd meg őket irgalmasnak lenni, ahogy Te irgalmas vagy hozzájuk. ✞

Secured By miniOrange