Categories
Május

Naplórészlet – Május 22.

„Én vagyok a védőszented, olvasd!”

Naplórészlet

„Olyan szeretettel közelíts minden nővérhez, amilyennel hozzám közeledel! Minden, amit nekik teszel – nekem teszed.” (Napló, 285).

Szokásban van nálunk, hogy Újévkor egy különleges védőszentet 152 sorsolunk magunknak egész évre. Reggel a szemlélődéskor feltámadt bennem a titkolt vágy, bárcsak az Eucharisztikus Jézus lenne ez évi különleges patrónusom, akár az előző évben. Elrejtettem Jegyesem elől ezt a vágyamat, mindenről beszéltem Vele, csak arról nem, hogy Őt akarom oltalmazómnak. Amikor reggelizni mentünk az étterembe, az áldás után mindjárt elkezdtük kihúzogatni a védőszentek képecskéit. Amint közeledtem a képekhez, melyeken fel voltak tüntetve a patrónusok, habozás nélkül kihúztam egyet, (152) de önmegtagadásból nem olvastam el rögtön a feliratot. Ekkor már hallottam is lelkemben: „Én vagyok a védőszented, olvasd!” Rögtön megnéztem a feliratot: „Védőszent az 1935. évre: – A Legszentebb Oltáriszentség.” Szívem megremegett az örömtől. (Napló, 360).

Ima

Jézus, segíts kegyelmeddel, hogy minden testvéremhez ugyanazzal a szeretettel forduljak, mint Hozzád a Szent Eucharisztiában. Milyen csodálatos lenne ez a kegyelem. ✞

Secured By miniOrange