Categories
Március

Szent Fausztina Naplójából – Március 20.

“Egyes lelkek számára én is a botrány köve voltam.”

Naplórészlet 

Midőn tizenkettőt ütött az óra, lelkem mély összeszedettségbe merült, s meghallottam a hangot: (63) „Ne félj, gyermekem, nem vagy egyedül. Légy bátor a harcban, mert karom oltalmaz téged. Küzdj a lelkek megmentéséért, bátorítsd őket, hogy bízzanak irgalmamban, mert ez a te feladatod a jelen és a jövő életben.” E szavakra mélységesen átéreztem Isten irgalmasságát. Csak azok a lelkek kárhoznak el, akik maguk is el akarnak kárhozni, mert Isten senkit sem taszít el. (Napló, 1452)

(120) Ma ezt mondtam Jézusnak: „Látod, milyen sok nehézség merül fel, míg elhiszik, hogy Te vagy ennek a műnek az irányítója. S még most sem hisz mindenki ebben.” – „Légy nyugodt, gyermekem, semmi sem szegülhet ellen akaratomnak; a nővérek sugdolózása és ellenszenve ellenére teljesül akaratom benned teljes egészében, az utolsó pontig. Ne szomorkodj emiatt, egyes lelkek számára én is a botrány köve voltam.” (Napló, 1531)

Ima

Úr Jézus, köszönjük, hogy támogatsz minket a lelkekért vívott harcunkban. Munkáddal szembeni ellenállás ellenére teljesüljön a Te akaratod a maga teljességében. ✞

Secured By miniOrange