Categories
December

Szent Fausztina Naplójából – December 17.

“Kedvesek előttem erőfeszítéseid, lélek, ki a tökéletesség elérésére törekszel.”

Naplórészlet

– Jézus: „Kedvesek előttem erőfeszítéseid, lélek, ki a tökéletesség elérésére törekszel. De miért látlak oly sokszor szomorúnak, lehangoltnak? Mondd, gyermekem, mit jelent szomorúságod, s mi okozza azt?”

– A lélek: „Uram! Azért vagyok szomorú, mert őszinte jó szándékom ellenére gyakran elbukom, s mindig ugyanazon hiba miatt. Reggel megteszem elhatározásomat, s este szomorúan látom, milyen messze távolodtam el tőle.”

– Jézus: „Látod, gyermekem, mit érsz te magadtól. Sikertelenségednek főleg az az oka, hogy túlságosan magadra számítasz, és nem eléggé támaszkodsz rám. Ez azonban ne szomorítson el túlságosan, hiszen az irgalmas Istennel van dolgod. Nyomorúságod nem meríti ki, hisz nem korlátoztam megbocsátásaim számát.”

– A lélek: „Igen, tudom mindezt, (91) de nagy kísértések szorongatnak. Különféle kétségek támadnak bennem, minden ingerel és elkedvetlenít.”

(Napló, 1488)

Ima

Jézusom, te jobban ismered a nyomorúságaimat, mint én. Jobban akarom csinálni. Szeretnék jobban támaszkodni Rád. Segíts, hogy elmerüljek irgalmasságod óceánjában, hogy nyomorúságom az egész világ irgalmáért könyörögjön. ✞

Secured By miniOrange