Categories
Február

Szent Fausztina Naplójából – Február 24.

“Irgalmam e művön keresztül működik a lelkekben.”

Naplórészlet 

Egyszer, amikor a képet az Úrnapi körmenetben felállították az oltárra,176 s a pap a Legméltóságosabb Oltáriszentséget kitette az oltárra, és a kórus pedig elkezdett énekelni, a kép sugarai áthatoltak a Szent Ostyán, s szétterjedtek az egész világra. Én pedig ezeket a szavakat hallottam: „Általad fognak az irgalom sugarai – (184) úgy, ahogy ezen az Ostyán át – kiáradni az egész világra.” – E szavak hallatán mélységes öröm töltötte el a lelkemet. (Napló, 441)

1937.11.10. Amikor az anya megmutatta ezt a könyvecskét,362 amelyben megjelent az irgalmasság olvasója, litániája és kilencede, megkértem, hadd nézhessem meg közelebbről. Lapozása közben Jézus benső felismerésben részesített: „Ez a kép már sok lelket vonzott szeretetemhez. Irgalmam e művön keresztül működik a lelkekben.” Felismertem, hogy sok lélek nyerte el így Isten kegyelmét. (Napló, 1379)

Ima

Jézus, irgalmasságod sugarai hatoljanak át rajtam sok szükséget szenvedő lélekhez. Kívánom, hogy az irgalmasság e sugarai több lelket vonzanak szeretetedhez. ✞

Secured By miniOrange