Categories
Február

Szent Fausztina Naplójából – Február 25.

“Megalázkodásoddal irgalmasságom egész tengerét vonzod le magad és más lelkek számára.”

Naplórészlet 

„Légy nyugodt, leányom, éppen egy ilyen nyomorúságos lélek által akarom kinyilatkoztatni irgalmam erejét.” (Napló, 133)

Ma kezdjük el a harmadik próbaidőt. (101) Malgorzata anyánál gyűltünk össze hárman, mert a többi nővér novíciátusban volt próbán. Malgorzata anya imával kezdte, és annak elmagyarázásával, mi a harmadik próba lényege, majd emlékeztetett rá, milyen nagy kegyelem az örök fogadalom. Hirtelen hangos sírásban törtem ki. Abban a pillanatban lelki szemeim előtt megjelent Isten minden kegyelme, nyomorúságosnak és hálátlannak éreztem magam Istennel szemben. A nővérek elkezdtek korholni, amiért sírva fakadtam, de a mesternő pártomat fogta, mondván, nem csodálkozik rajtam.

Az óra elteltével bementem a Legméltóságosabb Oltáriszentséghez, és mint a legnagyobb nyomorúság és semmiség, kértem az Úr irgalmát, gyógyítsa és tisztítsa meg szegény lelkemet. Mindjárt meghallottam a választ is: „Leányom, valamennyi nyomorúságod elégett szeretetem tüzében, mint egy szalmaszál, melyet leírhatatlan izzásba vetettek. Megalázkodásoddal irgalmasságom egész tengerét vonzod le magad és más lelkek számára.” Azt válaszoltam: „Jézusom, alakítsd szegény szívemet a Te isteni tetszésed szerint.”

(Napló, 178)

Ima

Urunk, Jézus, égesd el nyomorúságunkat irgalmas szereteted lángjában. Alázatosságunk vonzza Irgalmasságod egész tengerét ránk és más lelkekre. ✞

Secured By miniOrange