Categories
December

Szent Fausztina Naplójából – December 16.

“Ne az én, hanem a Te akaratod legyen meg, Istenem.”

Naplórészlet

– Jézus: „Gyermekem, határozd el erősen, hogy sohasem támaszkodsz emberekre. Sokkal helyesebb, ha egészen az én akaratomra hagyatkozol, s azt mondod: ‘Ne az én, hanem a Te akaratod legyen meg, Istenem.’ Tudd meg, ha ezeket a szavakat szíve mélyéből mondja ki a lélek, egy pillanat alatt a szentség csúcsaira emelkedik. Különösen kedvemet találom az ilyen lélekben, s nagy dicsőségemre szolgál. Erényének illata betölti az eget. Azt is tudd, hogy szenvedéseid viseléséhez az erőt a Szentáldozás gyakori vételének köszönheted. Jöjj sokszor az irgalomnak ehhez a forrásához, és meríts belőle a bizalom edényével mindent, amire csak szükséged van.”

– A lélek: „Hála néked, Uram, mérhetetlen jóságodért, hogy ebben a számkivetésben velünk maradtál, s mint az irgalmasság Istene (90) velünk lakozol, és kisugárzod ránk irgalmad és jóságod fényét. Sugaraid fényénél látom meg, hogy mennyire szeretsz engem.”

(Napló, 1487)

Ima

Jézusom, teljesen rád bízom magam. “Ne az én, hanem a Te akaratod legyen meg.” Merítsek erőt az általad felajánlott kereszt hordozásához a szentáldozásból, szentségi és lelki áldozással. ✞

Secured By miniOrange